Cezara Interaktivni Zabavu (CIE) je pristao da proda Playtika, društvene igre razvoj divizija, na konzorcijum to uključuje povezan sa online igre grupa Šangaju Ogromna Mreža Tehnologija, za $4.4 jugu novog kasina u danja plaži floridu. To dolazi poslije pričalo se da CIE može biti prodata u cijelosti za oko $4bn, sa Wall Street Journalu (WSJ) javlja da igara kompanije su bile medju tim zainteresovan i Blumberg tvrdeći ponude od oko $4bn bio napravio novog kasina u ct lokacija. U WSJ prijavio na vreme da CIE je mobilni-igre posao bi mogao biti u centralnoj deal novog kasina u bogalj creek co. Net prihod za CIE otišao 29% da $228m za prvi kvartal 2016, što operater spusti da organske "rast u socijalne i mobilni igre koja proizilaze iz veće monetisation mjesečnih jedinstvena plaća korisnici". CIE je jasno da svoje svetske Serije Poker brend i stvarnog novca online igre posao neće biti uključen u dogovor. Harrah je kupio 51% udjela u Playtika za $90m u 2011, s mogucnošcu da kupim ravnotežu dionica u dvije godine, i Kugle izvještava da Cezara Zabavu kupio ostalih 49% kasnije te godine kako da dobijem posao u sportu kockanje.
Otkupa očekuje da će se zatvoriti u trećeg ili četvrtog četvrt 2016 i Playtika će nastaviti sjedište u Izraelu. Ogromni Osnivač i Predsjednik Shi Yuzhu rekao: "Playtika je rasta je bio izuzetan, i naglašava svojim izvanrednim tim, odlično korporacijska kultura, vrhunska veliki podatke analitiku, i svojim sposobnostima da pretvori i raste igre." Mitch je Garber, CIE Predsjedavajući i izvršni DIREKTOR, rekao je: "To je bilo posebno nagrađujuće iskustvo raste Playtika od 10 osoba za početak, kada CIE stekao ih u 2011, u svetski lider kako da dobijem posao u kasinu. "Playtika danas je vrlo isplativo rast kompaniju sa preko 1,300 zaposlenika, više vrhu najskuplje titule i milione dnevnik korisnicima.

Robert je istina vizionar i Izraelski poslovni lider koji je stvorio ne samo odlican posao, ali i jedinstveni korporacijska kultura vidio sam u moju karijeru." Cezara Zabavu će objaviti svoju finansijsku rezultate za drugi kvartal 2016 u utorak. kako da dobijem posao u kasinu nadzor.