Država istraživači rekao da je jedan od 10 Tasmanijskog odrasli imao kockao online, i većina ih se igrala koristeći njihove mobilne telefone. Pozivajući se vlada je Socijalne i Ekonomske tem (PODRUČJE), ABC News izvještava da poker mašine koriste u Tasmaniji je odbio 27% u posljednjih deset godina, dok online kockanje je porastao za više od 54 posto infinix note 8i price in slot nigeria. Prosječna iznos koji Tasmanians kockao u 2017 je AUD950 ($755), prema istraživanju, koji je također istakao je da problem kockari su sada kao "maleni dio Tasmanijskog stanovništva." Naručio svake tri godine, studiju ima za cilj da dati jasnu sliku industrije i njegov utjecaj na javno. Istraživači provodi 15-minutni razgovor intervjue sa 5,000 ispitanika u dobi između 18 i iznad. Pronašli su i da redovno kockanje prevladava među Australsko-rođen muškarci koji zarađuju između AUD80,000 (NAS$63,603) i AUD119,999 ($95,404) godišnje infinix note 8 specs and price in slot.
Više Tasmanians više volim da kockam online od igrati pokies u kafani, i klubova, prema poslednjim studiji Australijski države ministarstvo Finansija i Finansije. Istraživanje je obavljeno između June 13 i August 7, 2017 godine, prema izvještaju infinix note 8i price in nigeria slot. Prošle nedelje, Tasmanijskog Liberalne Zabava je počela udvaranja glasači za re-izbor svoje kandidate u Martu izbora time osiguravajući da ih pokies će ostati u kafani, i klubova.
Kockanje je bio trnovit političko pitanje u Tasmaniji, posebno kada je hiljade radnih mjesta u rizik, kao rezultat Rada prijedlog da otpad pokies. Za Blagajnik Peter Gutwein, rezultat istraživanja "stavili u kontekst tvrdnje onih koji žele da uzmu slobodan izbor Tasmanians da se kocka, ako se odlučite da uradi." Članovi opozicije, međutim, podigao obrve na vrijeme izvještaj je osloboditi, sto se podudara s visokog profila posjete Premijera Malcolm Turnbull da Tasmaniji kako da zaradim na blackjack. Rad je Sjena Blagajnik Scott Slaninu rekao da su stvari sada je jasno da ga kao da se zašto "Gutwein zakopao ovaj izvještaj i onda lagao u vezi toga, i onda ga staviti u 3:30 na veoma zauzet vijesti dana." Anti-pokies campaigner James Boyce, na druge strane, optuzili da Gutwein cherry-po socijalne i ekonomske uticaj studije koje će odelo argumenata kako da zaradim novac u kasinu.