Među 35 osumnjičenih, bilo 13 koji je pokušao da pobjegne u šumu glave gore poker počinje ruke karton. On je isprva gleda kockanje je kao zloslutnice.2016, predsjednik je režirao zakona da istraži kladjenja sindikata glave gore poker gomilu veličine. Neki 100,000 Kineski stranci također su na Filipinima pomoći da olakša ilegalno enterprises, vlasti tvrde da, sa većinom poslovi cilja na Kineskoj pijaci glave gore poker počinje čips.

Preko 170 navodni ilegalno internet igara poduzeća su upala i federalnih policijskih agencija na Filipinima u zadnje dvije godine kako da dodam sastanak mjesta na google kalendar. Policija razdvojila je $312 miliona kockanje prsten nedavno radi iz Kine je Anhui Pokrajini da je bio povezan sa sportskim kladim stranici zasnovan na Filipinima kako da dodam sastanak mjesta da izgledima kalendar.

Napore — pod vodstvom Filipinima Predsjednik Rodrigo Duterte je zakon i igre agencijama — nastavi iako je prstenje. Do sada, sedam osumnjičeni su uhicen istraživao online plan. Osim Makao, kockanje je ilegalno u Kini, i kockari mogu da se suočim sa tri godina u zatvoru kako da dodamo poker druže na zynga. Filipinima je poznat po svojim "protivzakonito" kockanje. U proteklih godinu dana, Kineska policija je koristila radilice u Fujian, Guangdong, Hubei i Guangxi provincije da lociramo i uhapsiti ilegalno kockari. Dva optuženika su osuđeni, sa jednom je naredio da provedete tri godina u zatvoru i drugi potrošiti tri godine i dva meseca u zatvoru.