Poslednji u naletu nogomet/kladim se bavi dolazi preko Ostrvo Čovječe licencirani 12Bet, koji je radio na godinu dana nositi sa Kristal Palatu FC da služi kao službeni kladim partner i stadion sponzor koliko novca možeš zaraditi od kazina pljačku.

Osjećaj izostavio, UK kladioničara Ladbrokes su potpisali su jednom jersey sponzorstvo sa Lige Jednu stranu Notsa Okruga FC za svoj Kapital Jednu čašu nagnuti protiv Liverpoola na Aug koliko novca možeš zaraditi od poker. Ostrvo Čovječe - i Filipinima licencirani Azijska-suočava operater TLC88, koje već sponzori šampioni strani Sunderland, je potpisao kao platinasti igara partner Zapad Bromvič Albion koliko novca možeš zaraditi od blackjack.

Australiji je Zeleno stranka pozvala za zabranu na kockanje kompanije sponzoriranju sportskog tima šta je krunu kasino pogriješio. Dogovor pozive za Obavljanje nastaviti davanje "blizu živjeti" meč ističe i mogućnosti za lige je preko 40 web i mobilni licenci širom svijeta šta se desilo sa bandit aparatima. U drugim nogomet i kockanje dogovor vijesti, digitalni sportski medija odjeću Izvesti Grupa je obnoviti svoje mobilne i web klip proizvodnju partnerstvu sa Premijerom Lige šta ima bolje šanse da sere ili blackjack. Iain Čekam, Vrećice glavu korporacijske prodaje, rekao dogovor je zastupao "jačanje globalne do" fudbalskog kluba, dok TLC88 Azija-Pacifik strateški direktor Mike Chong rekao je partnerstvo "dovesti Azijati da istražimo uzbuđenje i atmosfera je ponudio po klubovima u Evropi." To je vrijedno spomenuti da je od desetak kladim partnerstva šampioni klubovi su potpisali su sa Azijskim-suočava operatera, samo jedan (188Bet) ima li ozbiljan UK-suočava sa operacije šta ima bolje šanse za rulet ili blackjack.