Gusto i Škotski Premijer Lige skandal postaje sve ružniji dok još detalja oko incidenta na svjetlo dana kako da dobijete novac na blackjack. Wayne Rooney je navikao biti vesti za ništa od herojstva da mu u puta, manje nego odlicna ponašanje.

Kladim se da nikada ne bih mislio da je njegovo ime bi bilo na vijestima za zločine njegov otac i njegov ujak je navodno počinio protiv njegove voljene sport. Izgleda da je fudbaler Steve Jennings nije bio jedini visokog profila osoba umiješana u meču popravlja skandal. To je sada na svjetlo dana to i otac i stric za Manchester United napadač Wayne Rooney su uhapšeni u četvrtak kao dio istrage u kladim nepravilnosti Škotskog šampioni utakmici, imao u pitanje. Prema nekoliko publikacije, policijski službenik je potvrdio da je Manchester United zvijezda Wayne Rooney je dva rođake su bili među devet ljudi uhapšen u kladim istragu.
Prema Merseyside policija, Runi je 48-godine-starog oca, Wayne Rooney, i 54-godine-starog ujka Richie Rooney si pokupio od strane policije u svoje domove u Liverpool zbog sumnje da je zavjera da se prevari zajedno sa jos sedam ljudi. Oboje Richie i Wayne Rooney Senior je već bio pušten na slobodu i Rooney Senior, nije sretan zbog optužbi 5 slova koristeći poker. Prema njegov advokat, Wayne Rooney Senior je porekla bilo pogrešno-radi i zakleo se da će očistiti svoje ime 5 slova sa pismima poker. Po najnovijim kockanje vijesti od Calvin Ayre 5 slova sa poker.