Eldorado Odmarališta i Cezara Zabavu su se složili u kešu i zalihe spajanje vrijedi $17.3 jugu, isprva je uloženo $18bn od Reuters izvještaj. Dogovor je sada i službeno objavila i uključuje Cezara' dug, sa operater dionice cijenjena u skoro $13 po dio. Cezara' dionice zatvorena za $9.99 u petak šta jedno boja žeton mislim. U kombinaciji kompanija je odbor ima šest direktora od Eldorado i pet od Cezara. U Martu, par otvorio M & razgovora sa Cezara' najveći pojedinačni dioničara Carl Icahn biti u korist prodavao kompaniju.
Originalni ponudu, izvještava da vredi $10.50 po dio, je opisana kao razocaravajuce. Icahn odbacio ponudu, drži za viši naknada šta sanja o kazinu znači.

Prošle nedelje, Eldorado prodala tri nekretnine da Stoljeća Kockarnice i-šta hoćeš da Nekretnine šta je e i c u posere. Tony Rodio, Cezara DIREKTOR, rekao je: "upoznat sam sa Eldorado i upravljanje tima, koji je radio sa njima na transakcije, i jedva čekam da sarađuje s njima da dovedemo naše kompanije zajedno."Eldorado Odmarališta DIREKTOR Tom Reeg rekao: "Eldorado je kombinaciji sa Cezara će stvoriti najvećeg vlasnik i operater od NAS igara imovina i je strateški, finansijski i operativno uverljiv priliku da dovodi bliže i dugoročnu vrijednost da faktorima obje kompanije."U prezentaciju spreman za investitore, Eldorado je koristio javne prah zaključiti zajedničkog kompanije EBITDAR je najveći na pijaci, u $od 3,6 jugu. MGM Odmarališta Međunarodni druga zemlja na prezentaciju nalazi, na $2.5 jugu, i Penn Nacionalne Igara sjedi treći od 1.2 jugu. šta je najbliže kasino da getlinburgu tenesi.