U međuvremenu, grupa rano internet pioniri kao što Internetu izumitelj Tim Iako Lee i Jabuku suosnivač Steve Wozniak objavili otvoreno pismo Senat Trgovinu Pododbora za Komunikacije, Tehnologija, Inovacija i Internet, nadajuci se da ce se odbor spriječiti glasa od odvija. najbliži kasino u rochesteru minnesota.
Federalni Komisije za Komunikacije (FCC) će glasanje je u četvrtak da poništi neto neutralnost pravila da je istog tijelo je stavio u mjesto u 2015, sa komesara skoro siguran da odobri rollback. Majore igara firmi mogao džokeja za preferencijalni veze sa provajdere interneta u naporu da se bolji tretman za njihove lokacije u poređenju sa svojim manje rivali.Četvrtak je glas očekuje da će proći pored 3-2 prednost, sa ostale dvije Republikanac komesara pridružiti FCC Predsjedavajući Ajit Izgleda da je u podršku mjera dogovoreno ili ne aparatima mašina blizu mene. Ali korporativna drama takođe može da se igra napolju, među regulisana online kockanje operacije u ameriku kao New Jersey-u, Nevada, i Pensilvaniji. I dok se promijeniti u pravila mogao sred implikacije na internet u cjelini, tu su i moguće promjene u prodavnici za industriju igara. To je problem za manje kompanije i biznisa imaju, koji možda neće moći da se takmiče na istoj razini s velikim konkurenata da mogu platiti za neograničeno signalu dogovoreno ili ne slot mašina lokator.
Posebno, provajdere interneta nije dozvoljeno ni blok, polako, ili dati prednost na neke stranice ili usluge dogovoreno ili ne automat za prodaju.