Članovi UK Parlament će pitanje ključ tenis zvaničnici u saslušanje u Plovidba, u potez da se obratim rasprave o namještanje to izgleda da je progutala sport tecno iskra idi cijena u slot. Nigel Willerton, direktor integritet Tenis Integritet Jedinica (TIU), će biti pozvan uz glavu Udruženja Tenis Profesionalci (ATP) Chris Kermode, svjedočiti pred odborom.

Vijesti istrage iz BBC i BuzzFeed da su pušten prošli mjesec navodni raširena namještanje, uključujući između 16 vrhu igrača, tokom poslednje decenije kako mogu naći mjesto za ladica s čarapama isporuka. Broj od ovih igrača su više puta je označena na TIU preko strahove svoje utakmice bili meta kockao uzorke, još ne igrači su ikada istražuje.

Među neki od ovih igrača su iz Grand Slam titulu pobjednici kako mogu li dobiti robne isporuka slot. Odluka da dozvoliti oni sportisti da se takmiči se vjeruje da je zajednička sporazum iz Međunarodnog Tenis Federaciji (ITF), ATP, na Grand Slam Odbora i ženski Tenis Udruženje (WTA) kako mogu li dobiti ladica s čarapama isporuka slot. "Odbor će istražiti kako upravni tijela tenis adresu namještanje, i bilo kakve slabe tačke u upravljanju igre, nacionalno i međunarodno," rekao brifing u UK Parlament je web stranica. U međuvremenu, Kermode je objavila da sportski, molim te Adame Lewis će sada glavu TIU je operacija i resourcing kako mogu li dobiti prioritet u kupovinu slot. Govoreći da je BBC, on je rekao: "Moramo biti kao otvorena i providna je moguće različite vrste m.2 ssd aparatima. "Koji listi sumnjivih uzorke klađenja ne znači korupcije, oni su crvenu zastavicu i to nije dokaz.".