Stevens je pod ugovorom sa Lids do lipnja 30, 2020 i klub ima opciju da pokupim treće godine na njegov posao. Ali Stevens pridružio njegov tim za izložbu utakmica protiv Manchester United i Zapada Sydney Lutalice u Australiji je isleti resort & casino otvoriti.
Dok smo u potpunosti prepoznati važnost FA je ulogu u zaštiti integritet igru, mi smo jako razocaran u FA je izbor kazne," rekao Lids Sad CEO Angus Kinira u izjavu. Dva Stevens' opklade na njegovom klubu umešan predloge, u ovom slučaju, oba tima pogodaka dva puta, kaže da je BBC. "Da se spriječi mlada fudbaler od uključen u bilo kakve nogomet aktivnosti u tako kritičan period njegova karijera je ogroman kazna nakon glupa greška od mladog igrača." Od njegovog dolaska na Elland Put, Stevens je napravio jedan izgled za klub koliko je tecno iskra 4 u slot danas.
Ipak, FA hteo da perspektivnim fudbaler sa kaznom od funti 1,200 (skoro $1,480), ili vise nego dvostruko on je navodno kladio. Nezavisne Regulatorne Komisije (IRC), koje je nadgledao istragu Stevens' kladim aktivnosti, bilješka da je njegova uloga uništio samo funti 510.12 (oko $628), mali iznos, s obzirom da je optužen za postavljanje 59 opklade koliko je tecno iskra 4 lite u slot. Ali Lids stoji iza vezni igrač, zovem FA je kazna neobično grubo koliko je tecno iskra 4 u slot sada. "Posebno je, razočaran to sankcionirati je bio odlučan, dva bivša profesionalni fudbaleri koji nadali smo se da li bi imao bolje razumijevanje utjecaja na njihovu odluku," rekao Kinira..
Leeds Sad vezni igrač Jordan Stevens je bio pogođen sa šest tjedna suspenzije od Nogometnog Saveza (FA) zbog kršenja lige je klađenje propisima.19-godina staru, koja se Lids iz Šume Glenn u februaru 2018, suočili jačom navodi FA, uključujući da je prokockao na odgovara samo dva dana nakon predstavnici iz lige napravio prezentaciju o tim rizike povezane sa klađenja sve u clay žetone.