Jednom Käll bila slobodna, on je zvala policiju, koji je uhapšen napadača i njegove saučesnike kasnije tog istog dana jeu de societe la rulet des problemes.
Kao Käll rekao švedski medije Helagotland, napadač onda je zahtijevao Käll mu platiti SEK 2.9 m (NAS$369k), što taj čovjek je tvrdio da je ukupan iznos je njegov otac je izgubio klađenje sa Svenska Spel tokom godina. Käll rekla da je kompanija bila "dobro pripremljen i vidi[š] čekam da se takmiče na istim uslovima" sa međunarodno dozvolu online kockanje operatori koji služe (i dominiraju) švedska tržištu.Švedska je u kući dio obnovu svoje kockanje tržišta, što će konačno dozvoli međunarodni mjesta da se prijavim za lokalne dozvole počinje negde ovog ljeta, zvanično ponovo nove liberalizovana tržištu zakazan za 1 siječnja, 2019. KUL POD VATROM Onda opet, možda Käll je samo tražim posao, gde on ne lice vjerojatnost prijetili na nišanu jeu de teksas holdem gratuit.
Käll, koji je otišao na napisati knjigu o svom iskustvu, tvrdio njegova porodica je više poludio zbog incidenta nego što je bio, kao da je on proveo veče gleda hokej utakmica. Käll preuzeo CEO ulogu u 2011, i rekao petka da je bio ponosan što je on i njegov tim je uspeo da postigneš u zadnjih sedam godina. U aprilu 2016, Käll vozio na posao jednog jutra, dok je dva auta koja mu presece put.Čovjek izašao iz jedan od automobila, stavi mi pištolj na Käll glavi i vezao svoje ruke iza leđa. U petak, Svenska Spel predsjedavajući Erik Strand objavio da DIREKTOR Lennart Käll obavijestio kompanija koja planira da odstupi od njegovog glavni izvršni ulogu do kraja ovog ljeta jeu de societe rulet kasino. Po najnovijim kockanje vijesti od Calvin Ayre sac de ragbi za rulet equipe de france.