Betway će platiti Kockanje Komisija u redu funti 11.6 m ($za 14,8 m) nakon što je kriv za seriju propuste u odnosu na svoj VIP korisnike.
U istragu u centrala je visoko-provesti mušterije, Komisija za Kockanje našao više slučajeva "društvenu odgovornost i pranje novca propuste."U jednom slučaju, Betway izvršio društvenu odgovornost interakcija sa mušterija koja je položio i izgubio funti 187,000 za dva dana. U drugom slučaju, operater nije obavljaju odgovarajuce izvor sredstva čekove na VIP mušterija koja je položio preko funti 8m i izgubio preko funti 4 miliona u četiri godine. Zbog nedostatka dostupnošću i izvor sredstva čekove, Komisija za Kockanje izračunao Betway imao dozvoljeno funti 5,8 se m da teku kroz posao "koja je našla, ili bi razumno biti osumnjičen da, prihodi od kriminala."Pored svog funti 11.6 m u redu, Betway mora provesti mjere da bi se osiguralo poboljšanja su napravljeni.

Richard Watson, Izvršni Direktor Komisija za Kockanje, rekao je: "akcije Betway ukazuju da je bilo malo poštovanja za dobrobit njene VIP klijentima ili utjecaja na onih oko njih."Mi smo postavili tesan rok kada očekujemo da vidim napredak i ako mi ne vidim pravu rezultate onda ćemo imati izbora nego da preduzimati ništa poker s kocke pravila. Ovaj slučaj pramenove opet zašto treba ostvariti napredak."Kada Kockanje Insajder kontaktirao Betway za komentare, DIREKTOR Anthony Werkman rekao: "Betway preuzima svu odgovornost za mali broj istorijskog slučaja što je dovelo do ovo naselje poker igra protiv stroja. Imamo potpuno surađivao sa istragom i da će preuzeti dalje aktivne korake da osigura sve preporuke i nalazi se provode."Kao odgovorna, licencirani centrala, obiman posao je i dalje će biti koje mnogo povećati naš skladu sistema, politika i procesa.

Imamo raspušten nasem VIP-u program za prepoznavanje da čvršće kontrole su trebala da osigura naše mušterije koriste naše usluge odgovorno."Betway ne interesuje profitira od bilo ukraden sredstva dobila na svojim lokacijama kako da ga se oslobodi čipove u zynga poker. Gdje smo uspostaviti ukraden sredstva su nekada, mi ćemo osigurati da je žrtva je u potpunosti platimo. Za sve druge slučajeve, donacije su napravili u dobrotvorne svrhe fokusiran na društveno odgovoran inicijative." kako da se čipovi u pokeru brazil.