Nedavno $81-miliona pranje novca skandal dovela je do međunarodni pas čuvar da poziv za kasina da imaju niži prag za igrača. Pariški Finansijski Akciju Snage (ITD) naveli u svom Anti-Pranje Novca i Finansiranje Terorističkih priručnik to "kasina treba da se identificiraju i potvrdi identitet od kupaca koji se bave finansijskim transakcija jednak ili iznad 3000 dolara," Filipinsko Zvijezda prijavio. "Zemlje mora zahtijevaju kasina osigurati da su u mogucnosti da veza mušterija provjere podatke za kupcu da transakcije to mušterija provodi u kasinu," pas čuvar je rekao da, prema izvještaju spavao psi offshore kockanje.

Vlasti u Filipinima su već gura za lokalne kasina biti uključena u Anti-Pranje Novca Čin (AMLA) pokrivenost spavao pse kako pobijediti poker mahjong. Pod AMLA, devizni korporacije, menjača osiguravajuća društva, papira brokera i dilera, i vlasništvo firme su potrebne "da prijavim sumnjivo transakcija bez obzira na iznos, i ikakvih transakcija PHP500,000 (NAS$10,620) i iznad da AMLC." Papiri i Zamjenu predsjednica Komisije Teresita Herbosa rekao Filipinima je već bio smješten u ITD je grey listu—zajedno sa drugim zemljama koje su se neadekvatno anti-pranje novca zakone—prije tri godine. U Parizu organizacije sa sjedištem rekao zemlji, zajedno sa Bangladešu, je li doći još za procjenu nakon pranje novca skandala koji je umešan obje zemlje.
Alexandra Wigmenga-Daniele, komunikacija upravljanje savjetnik za ITD, rekao vijestima: "Svaki procjenu će izgledati za dokaze da pokaže koliko djelotvorno zemlja je koristio svoje Anti-Pranje Novca/Finansiranje Terorističkih (nedostacima u oblasti spn/CTF) mjere da se spriječi, otkrivanje i slučajeve pranja novca i terorista finansiranje." Dvije zemlje nedavno bili povezani sa navodnom pranje novca aktivnosti koje $81 mil navodno je ukraden iz Bangladešu centralnoj banci u New Yorku, pa je prebačen na Turskom banaka prije nego što je većina od novac završio u rukama lokalne kockanje industrije spavao pse kako ući u kockanje. Znaš, filipinski Zabave i Igre Corp spavao psi jade kip kockanje. glavu Cristino Naguiat Jr to je diler u kazinu.
održava sve Filipina licencirani operatera uvijek surađivao sa AMLC istrage i kasina su sada slaže sa promatrati sve nedostacima u oblasti spn prakse to su na par sa globalnim industrije standardima. Naguiat rekao banke su prethodnik kasina prima depozita, stoga banke su "primarni čuvari protiv nezakonitih transakcija," dodajući da sredstva skandal ne bi bilo moguće bez "sistemski neuspjeh u banci nivo." Po najnovijim kockanje vijesti od Calvin Ayre to je ples kasino.