Online kockanje tehnologija provajder Playtech je stekao još jedna kompanija kontroliše osnivač i najveći dioničara Teddy Sagi (zamišljao). Playtech je sedeo na planini spreman novac eonima sada, i špekulacija o kupovini mete uključeni bori Bwin.zabava digitalni zabavu.

Umjesto toga, Playtech je odlučio da steknu binarni opcije i ugovor za razliku (VATROGASCI) trgovinu odjeću TradeFX, koji trguje preko 100 zemlje ispod Markets.com brend i ima popularna MetaTrader platforma 4 bac de rangement sur rulet walmart. Playtech je pristao da plati €208m unaprijed za 91.1% udjela u TradeFX, sa još plaćanja do €250m trebao TradeFX udario određene nastup mete po 2017. Playtech rekao otkupa bi biti "odmah i značajno zarade unapređenje" i uklapam dobro sa Playtech je strategija o nabavljanju "unosan, regulirana..., visoko novac generative poslove sa tržišta-vodi pozicije." Playtech DIREKTOR Mor Weizer je dodao da TradeFX je poklon upravljanje tim "je jaka kulturno se uklapaju u naš posao i incentivized da ostanem sa uvećan Grupe." Weizer rekao Reuters da Playtech bi ponuditi TradeFX trguje platforma "sve Playtech je licenci i druge igre kompanije, s obzirom na činjenicu da trgovinu platforma je komplementarni da igara kompanija operacije." Sagi, koji ima jedna trećina udio u Playtech, drži je 86.5% udjela u TradeFX bac de rangement sur rulet kanadski guma.
Sagi je napravio bogatstvo prodaje svoje druge poslove da tehnologija provajder tokom godina. Playtech je nedavno non-Sagi nabavke (Aristokrata Lutrija, Yoyo Igre) bio minimalne u odnosu na devet-shvatiti poslove firma je napravila za Sagi kompanije bac de rangement plastikom sur rulet. Prethodni Sagi poslove dokazao pozitivan na Playtech dioničari i Playtech dionice zatvoren u četvrtak je zamjenom za 2,4% da 795p. Ipak, društvo čini nemogućnost da izgledam previše daleko izvan Sagi je portfolio za nabavke će se podići više pitanja o nezavisnosti odbora kakve su šanse za udaranje rulet. Po najnovijim kockanje vijesti od Calvin Ayre šta su ocado zelene isporuka aparatima.