UK je kocka regulatora je povećanje svog' 'potrošač prvi' fokus u partnerstvu sa online podršku alat kroz koje kockari mogu podnijeti pritužbe na kockanje operatera.
U ponedjeljak, UK Kockanje Komisija (UKGC) objavio da, kao od August 1, kockari će biti u mogućnosti da koristi Rešavača, onlajn podršku alat za tužan potrošača sve pruge vrijednost odijela u pokeru. U UKGC radio sa Rešavača je programeri osigurati da su shvatili kockanje pitanja vezana za ali alat ostaje potpuno neovisno o regulator. Rešavača pruža complainants sa objasnjenje od njihovog potrošač prava, stvara slucaj koji im omogućava da skloniš svoju žalbu informacije u jednoj lokaciji i ponaša se kao e-mail službe, što znači da će primati žalbe od rješenje problema e-mail adresu, ne mušterija je lično e-mail vrijednost igre u pokeru. U UKGC ističe da očekuje svoje licenci prihvatiti pritužbe poslao preko Rešavača vrijednost igara na poker. U UKGC ističe da Rešavača nije posrednik i ne ponaša se na potrošač je ime, ali nadam se da je to pruža više kohezivna strukturu za žalbe će dati obje potrošača i kockanje operatera efikasnije mehanizam za spor rezoluciju. Nema optužbi da koristim Rešavača. Rešavača je povišen očni pokušava da uveri poslove da, samo zato kupci imaju pristup žalbu-podnošenje službe, to ne znači da poslovi će automatski lice više prijava da li jedi pao reda spasiti aparatima. Rešavača tvrdi da je oko 25% potrošača zanemariti da nastavite sa žalbu jednom su preciznije razumijem mjeri i ograničenje svoja prava da li japan ima slot mašine.

U UKGC je uzimala više ruke na pristup je kasno za osiguranje svog kockanja licenci ne uzimaj nenajavljen slobodu sa svojim mušterijama da li dragulj mora da imam kasino. Ranije ovaj mjesec, UKGC otkriva svoj novi regulatorne zakona strategije i upozorila svog licenci da neuspjeh da stavim potrošači prvi bi rezultiralo ih prema regulator je "pun opseg zakona moći." Po najnovijim kockanje vijesti od Calvin Ayre.