Lytle Garden postao Grad je skladu oficira samo dana nakon što sam odustao od BGC 2007 kako da dobijem čips ne poker brazilu. Po najnovijim kockanje vijesti od Calvin Ayre.

Littleton, koji je držao direktor ulogu za protekle četiri godine, objavili su izjavu u petak rekao da je "spremna da juri druge mogućnosti." Međutim, Litleton planira da ostane na sa Komisija kao osoblje službi upravitelja kako da ga se oslobodi čips ne poker brazilu. U februaru, Littleton priznate da je u vezi sa Parker i povući se od dalje pitanjima u vezi istrage u Lytle aktivnosti kako da dobijem čips za zynga poker besplatno.
U februaru, Lytle je advokat Jeff Kravitz tvrdio države plemenski igara interesi su "razlog zašto sam došao ovamo." Krevic rekao Silikonske Doline Posao Dnevnik da plemena osećao ugrožen od cardrooms proširiti svoju ponudu u blackjack i drugu kuću obale igre i tražili da "pošalji poruku svoje protivljenje" napadajuci neko "poznat" kao Lytle. Parker je bio optužen da dijelimo informacije o profit varao istragu sa Robertom Lytle, bivši šef državnom Birou za Kockanje Kontrolu (BGC).
Predsednik komisije Richard Lopes, koji je bio Lytle je gazda u DOJ, također odustao sam mount jedan zavojnicu u humbucker slot. Parker je i bivši radnik Lytle je igara konsalting firmu planinske koze online planiranje poker. Lytle je optužena da narucim BGC zaposlenicima da suzbijemo njihove istrage o navodnom nestašluka kod Kazina M8trix dok je još bio poznat kao Vrt Grad Kazino planinske koze softver llc planiranje poker.