Sud na Bahamima je vladao da je zemlja treba ne prepoznajem bankrot podnijeti napravio u Sjedinjenim Državama do programer u nevolji $3.5 b Baha Mar odmaralište kazino. Baha Mar Ltd.podnio zahtjev za Poglavlje 11 bankrot zaštitu u Delaveru prošlog mjeseca nakon što nije riješiti spor sa svojim Kineski državnom vlasništvu izvođač Kini Izgradnju Americi (CCA), koji tvrdi da je programer nije platio svoje račune za mjeseci. Baha Mar Ltd.također nisam uspio uvjeriti svoje financijski savjetnik, Export-Import Banke Kine (UVOZNO), da počini dodatnih $600 miliona piše da treba da završimo projekat evropske rulet za pravi novac. Prošle nedelje, Bahamima Premijera Perry Christie objavio da je njegova vlada bi uložiti 'navijaš-gore' peticiju sa zemlje je Vrhovni Sud, praktično želi preuzeti kontrolu nad projekat iz Baha Mar Ltd evropske poker obilazak novac od nagrade.

Christie opravdana potez reći odmarališta je završetak je "stvar najvece nacionalne važnosti" i tako je to bilo neprikladno za svaku odluku na projektu je sudbina da se od strane suda sjedištem van Bahame kocka zabranjen u americi. U srijedu, Pravda Ian Winder stao s vladom, rekavši da je Poglavlje 11 bankrot zaštitu Baha Mar Ltd.tražiti u Delaveru ne bi biti produžena na Bahame.

Christie je pohvalio odluka, restating uvjerenje da Bahama sudovi su bili "najbolji da nadgleda restrukturiranja, završetak i otvaranje odmaralište" trebao investitor ne "postizanje van suda sporazum" sa CCA i UVOZNO. Investitor, koji su protestvovali su vladine akcije kao pokušaj "iskoristiti privatnu zabavu imovinu," izrazio razočarenje u Winder vladajuća ali je rekao da je to "još više razočaran na način na koji je vlada je odgovorila na naš Poglavlje 11 podnijeti." Baha Mar Ltd.otišao je rekao da je to se nadao da vlada bi "pripremite svoju rijec da ce biti nepristran posrednik u našim naporima da zaštititi našu investiciju i donesi projekat završetak." PricewaterhouseCoopers' Gowon Bowe rekao Tribune242.com da vlada je potez "nazadne" ali ipak "širokom i mudro" korak s obzirom da Baha Mar Ltd kocka loš ili dobar. "više ne mogu platiti sve svoje račune." Po najnovijim kockanje vijesti od Calvin Ayre.