Sportradar poriče bilo kakve nepravilnosti u odgovor na pravni prijetnji ukrajinski Udruženja Nogomet (UAF) preko "neovlašteno" prikupljanje podataka i distribuciju savezni zakon o online kockanje. Podaci dobavljač je bio jedan od tri kompanije pitao do UAF na 20 februara da se suzdržite od prikupljanje meč podatke na ukrajinski šampioni (UPL), uključujući U-21 i U-19 takmičenja federalne porezne olakšice kockanje gubitke.
Dok UAF nije službeni podatke partner u vrijeme ovo komunikacije su kasnije potpisali su ekskluzivni ugovor s FeedConstruct u Maju za pokriće UPL i ukrajinski Kup. Sportradar MD David Lampitt naveo da prije ove godine, to je bio jedini podatke dobavljač ulagati u službenom partnerstvo u Ukrajini."[Ovo je] kroz naš dogovor sa UPL to je bio trčao od 2014," rekao Lampitt.

"Od ovo je saradnja je istekao prošle godine, mi smo u redovnim kontakt sa UPL da produžiti naš dogovor za Ukrajini nogomet takmičenja savezni zakon o online kockanje. Nakon što je obaviješten na imenovanju FeedConstruct kao podatke partner za UAF/UPL prije tri tjedna, imamo ... aktivno zaručen sa njima da steknu pod-dozvolu."Međutim, pratio njihov dogovor sa FeedConstruct, u UAF poslao dva slova – od 15 i jun 18 – kritiziraju Sportradar i optužili kompaniju za kršenje njenog kladim prava šaljući podatke izviđače da UAF odgovara. U prvo pismo, u UAF tvrdi da su identifikovali raznim slučajeva kladim prava do Sportradar tokom prati posjete meč lokacije riverside odmaralištu i kasina laughlinu nevadi.

U drugo, UAF je napisao: "Uzimajući u obzir činjenicu da je tvoj profil ... i dalje šalju izviđača za ukrajinski fudbalske utakmice, smatramo da je takvo ponašanje kao agresorski čin i da te obavijestim da je [smo] rezervi [je] pravo da institut postupci protiv tvoje društvo."To je shvatio da Sportradar je odgovorila na ove optužbe, izrazio zabrinutost zbog curi povjerljivih posao komunikacije. Podaci dobavljač je takođe je sumnjao u federaciji je spriječiti neovlašteno izviđači od prikupljanje podataka na svoje utakmice, tvrdeći da se ne postoje intelektualno vlasništvo nad živjeti sportski podatke pod Evropska takmičenje zakon..